17. kolo, WU-15 i WU-17 – Međimurje je palo x2 💪, a Lu je konačno pobijedila sa seniorkama 😎❤️

17. kolo, WU-15 i WU-17 – Međimurje je palo x2 💪, a Lu je konačno pobijedila sa seniorkama 😎❤️

Nije baš ispalo po planu, ali je sve ispalo odlično.

Plan je bio u subotu odvesti Luanu na utakmicu kadetkinja, i kako ona mora tamo biti bar sat prije, doći i malo ranije pa odgledati, a onda i pošteno fotkati utakmicu pionirki, i to jako bitnu utakmicu protiv Međimurja, direktnih rivalki u borbi za prvo mjesto u WU-15 prvenstvu.

Promjena plana je uslijedila u srijedu kad mi je Lu nakon treninga rekla: “E znaš, ja i Stela nećemo igrati za kadetkinje protiv Međimurja” 😮.

Di, što, kako … zašto???

Mislim, odgovor sam znao i prije nego što mi je Lu rekla: “Trebamo seniorkama”.

Što mi je inicijalno bilo malo čudno. Prvenstvo je Agram završio kao peti od osam klubova i time otišao u Ligu za ostanak, ali s obzirom da su u prvenstvu završili s više, a u odnosu na Donat i značajno više bodova, računao sam da je tu osiguranje ostanka u Prvoj ligi sigurno (jedan klub ispada iz lige).

UPDATE – ovo mi se činilo tako u nedjelju navečer, kad sam počeo pisati post i kad je tablica Lige za ostanak na HNSovom sajtu kristalno jasno pokazivala da svi kreću od nule (odnosno, čini mi se Gorica je već imala 3 boda na konto pobjede nad Međimurjem, a svi ostali 0, jer pobjeda Agrema, iako prisutna u izvješću kola nije bila provedna u tablici). No, danas je HNSov sajt po pitanu ženske prve lige u POTPUNOM RASULU i ne može se ništa vidjeti 🙄. A kad se pogledaju rezultati prošlogodišnje lige, izgledao kao da se bodovi računaju!

Dok nisam shvatio da se svi bodovi brišu, i da četiri kluba u Ligi za ostanak, Agram, Donat, Međimurje i Gorica, svi kreću od nule i da je to šest kola, pa kud koji mili moji 😮🤣.

Eeeee … to je onda druga priča i pomoći seniorkama, koje su još uvijek debelo potkapacitirane zbog ozljeda je svakako imperativ.

No, kako Međimurje ipak nije baš mačji kašalj, i s obzirom da je borba za WU-17 titulu “na nož”, Stela i Lu će ipak biti u momčadi kadetkinja, ali na klupi, kao rezerve … kako bih ja rekao, rezervna panzer divizija 💪❤️🤣 … ako zatriba.

Meme, nastao po natpisu s vrata jedne dalmatinske konobe ❤️, savršeno ocrtava situaciju.

I nije bilo potribe ❤️.

Sinčina je odvezao Luanu na utakmicu (pri čemu se raspored preokrenuo pa su kadetkinje igrale prve, a nakon njih pionirke), dok je tata nakon savršene noći s frendovima i čvenka koji je završio negdi oko 3 ujutro, s radošću nakon odrađivanja roštilja i finog ručka legao malo odmoriti na kauč s jednim okom na WhatsUp kanalu, čekajući prva izvješća o rezultatu.

I kad je negdi oko tridesete minute javilo “1:0 Marija”, mogao sam konačno zakunjati snom pravednika 🤣, koji je prekinut jedino pingom koji je navijestio da Magdinim golom vodimo 2 : 0 ❤️.

Tako je završilo, i kadetkinje su svoje odradile. Ne baš rutinski, više onako profesionalno 😎.

Izvješće s utakmice:

Sve je spremno za rasplet prvenstva s dvostrukim gostovanjem u Zadru pa u Osijeku, ali … ljudi moji … HAJDUK JE POBIJEDIO DONAT na Poljudu u ovom kolu!????

I to još u srijedu 🤔.

Zašto su igrali u srijedu???

Zato da bi Mia Pestić i Samantha Alić mogle igrati u nedjelju za seniorke Donata … i to baš protiv Agrama 😮🤣 (više o toj utakmici kasnije). Jer, da je utakmica 17. kola WU-17 Hajduk – Donat odigrana u subotu, isto kao i sve druge, s obzirom da su i Mia i Samantha (isto kao i Luana i Stela!) već iskoristile svoje pravo na tri “dupla vikenda” (čitaj, u subotu igraju za kadetkinje pa u nedjelju za seniorke), ne bi mogle igrati ovu nedjelju za seniorke, a ovako su stekle pravo da tu utakmicu u nedjelju odigraju.

Pravo, koje su Luana i Stela “zaslužile” time što uopće nisu igrale protiv Međimurja.

No izgleda da je Donat u srijedu u Splitu imao loš dan i da im se plan obio o glavu. Bilo kako bilo, ovim porazom Donat definitivno ispada iz utrke za WU-17 naslov i ta je priča za njih gotova.

Drugi važan ogled u ovom kolu je bio između Osijeka i Istre, i iako sam imao određene nade u Osječanke, jer gostovanje u Osijeku na Mačkamami je uvijek nezgodno, Istranke su to riješile golom Ivone Oto u 70. minuti i pobijedile 1 : 0.

Kompletni rezultati kola.

Tablica:

S obzirom da Istranke više nemaju ozbiljnog protivnika do kraja, osim gostovanje kod Hajduka u predzadnjem kolu, koje khm, khm, izgleda nije trivijalno … ali svejedno, ukoliko se Agramerkama desi bilo kakav posrtaj protiv Donata u idućem kolu, ili kod Osijeka nakon toga, 99,99% sam siguran da Istranke neće propustiti priliku.

Ergo, sve je jasno – treba pobijediti i Donat i Osijek 💪💪💪.

Nakon što sam odmrletao utakmicu kadetkinja, s malo više pozornosti sam otpratio utakmicu pionirki, i tu je isto bilo napeto. Za Međimurje je to bila utakmica biti ili ne biti, gdje je poraz značio gotovo siguran oproštaj sa snovima o tituli prvaka, ali Agramerke nisu pokazale milost 💪😎.

Najprije Tia krajem prvom poluvremena, pa onda Adna sredinom drugog poluvremena su ugasile nade Međimurki, ostavivši Agram kao jedinog konkurenta Osječankama za WU-15 naslov.

Tablica govori sve:

Pionirke, isto kao i kadetkinje čeka najprije nezgodno gostovanje kod Donata (iako, činjenica da je Hajduk u ovom kolu nacipao Donat na Poljudu 7 : 0 😮 čini izglede na tom gostovanju nešto boljim), ali za razliku od kadetkinja, koje su sad kompletno svoj-na-svome, u idućem kolu se igra derbi u Međimurju, gdje gostuju vodeće Osječanke, i ukoliko se ostvari ne posve nemoguća nada da Međimurke tamo uzmu koji bod, sve je spremno za kompletni roller-coaster s dvostrukim derbijem u Osijeku 18.5. 💪💪💪😎😎😎❤️❤️❤️.

Najprije Zadar 11.5., pa Osijek 18.5., može li čovik išta više tražiti od života 🤗.

Radost i uzbuđenje roditelja dok gledaš svoju kćer na nogometnom terenu kako proživljava doslovno istu dramu kao Messi ili Ronaldo u finalu Lige prvaka (naravno, i curama i nama roditeljima su te utakmice i važnije od finala Lige prvaka 😇), to je to, nema dalje, sa štitom ili na štitu, ushićenje pobjede ili ponor poraza. Dvije utakmice (puta dva) koje nose sve 💪.

A opet … to su djeca ❤️❤️❤️. Tinejdžerice 🤗.

Njima pripada budućnost, i budućnost Agrama je svjetla bez greške. Evo, samo podsjetnik:

Još jedna osvojena dupla kruna bi bila čudo (kako mi kažu moji izvori “nitko u ligi ne želi da Agramerke opet budu prvaci”), ali bez obzira na konačni ishod, meni se čini da ovdje vrijedi da je putovanje ipak važnije od cilja.

Što se ne može reći i za natjecanje u seniorskoj kategoriji gdje su stvari ipak malo drukčije, i to nas vodi na nedjeljnu utakmicu seniorki protiv Donata, u prvom kolu Lige za ostanak sezone 2023/24.

Važna utakmica za seniorsku ekipu Agrama, šesta utakmica Luane za seniorsku momčad Agrama, njen drugi gol ❤️ i konačno pobjeda 💪 (dosadašnji score je bio: poraz protiv Osijeka u prvom nastupu, dva poraza od Splita, od čega jedan u Kupu, neriješeno s Međimurjem u ludoj utakmici gdje je dala svoj prvi gol za seniorke, i neriješeno s Goricom u utakmici koja se igrala na Veliku Subotu i koju sam pratio na WhatsUp prijenosu s predsjednikom kluba).

I bila je baš dobra utakmica.

Najsmješnije je da sam na utakmicu zakasnio pet minuta (freza me zanila u vrtu ❤️), i dok sam jurio zauzeti svoju fotografsku poziciju bila mi je nekako čudna suzdržana atmosfera na tribinama 🤔, al’ dobro, cure već igraju, nema se što čekati, vadi foto aparat i snimaj.

Guštam gledati utakmicu jer Agram igra bolje i pritišće Donat, i nije prošlo možda pet, šest minuta kad je Luana lijepo prošla po lijevoj strani, nabacila savršen centaršut u sredinu (lijevom nogom! 🤗), gdje se Stela samo gospodski naklonila i glavom pospremila loptu u mrežu 💪.

Luanin centaršut nisam snimio jer sam napeto gledao, ali zato imam savršeno snimljen Stelin naklon.

LIIIIIIIIIIIIIVVVAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ.

Vodimo (hau jes nou 🤣), sad se lakše diše.

I nije prošlo niti pet minuta, slobodni udarac s lijeve strane iskosa s nekih 20ak metara za Agram, Ana Kalaj šalje visoku loptu u šesnaesterac, svi su u skoku, ali ih lopta preskače, pada na zemlju i odbija se točno pored desne stative u gol (nema fotki jer je fotograf bio “u utakmici”).

Erupcija oduševljenja na tribinama, i nakon dvi minute ja konačno vadim mobitel da vidim što piše u grupi, kad ono piše “2:1 Kalaj” 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔.

Kako 2 : 1??? Odakle???

A maaalaaac moj dragi, Donat je DAO GOL U PRVOJ MINUTI 🤣🤣🤣. Dok sam ja tek parkiravao na Španskom.

Al’ nema veze, sad stvarno vodimo, i cure igraju baš lipo ❤️. Potpuna kontrola igre, Kalaj drži sve konce u svojim rukama, dijeli lopte lijevo i desno i evo konačno seniorske Luanine utakmice koju mogu gledati malo opuštenije, uživajući kako igraju.

I onda u 32. minuti, Lara je povukle akciju, došla do šesnaesterca s desne strane, uputila paralelu prema kapetanici Resanović na vrhu šesnaesterca, koja je majstorski ali stvarno majstorski uočila nadolazeću Luanu i kroz noge petom samo lagano proslijedila loptu koju je Lu zatim stručno pospremila u mrežu 💪❤️.

LIIIIIIIIIIIIIIIIVVVAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJ.

Hvala Gogsy na videozapisu ❤️.

Nakon toga je utakmica ušla u potpuno jednosmjernu ulicu i koliko god trener Donata vikao “nema veze, idemo dalje, igramo svoju igru” 🤗, potpuna dominacija Agramerki se nastavila do kraja.

Ana Kalaj je odigrala fantastičnu utakmicu, i kako je ona odigrala u sredini terena je bilo gušt za gledati ❤️. Agresivnost, brzina, tehnička preciznost … milina. Obavezno moram spomenuti i Laru Lucić koja me opet frapirala svojom brzinom 😮😮😮 – ta djevojka leti terenom ko vjetar. Gledajući je kako prolazi pored igračica Donata kao brzi vlak, barem pet puta tijekom utakmice sam se zapitao … kako???

Hmmm, kad joj se iduće godine priključi jednako brza Marija Došen iz kadetkinja, ajlaaaa … moglu bi tu biti vatrometa u napadu.

Ostatak momčadi je također odigrao odličnu utakmicu, cijela ekipa je bila na nivou, igra je imala glavu i rep i to je bio konstantan pritisak na Donat koji takoreći nije zaprijetio cijelu utakmicu (ili bar onaj dio koji sam ja gledao 🤣).

Pri kraju je u igru ušla i Lea Kolčić, mislim prva njena utakmica nakon dugog izbivanja zbog ozljede, i što reći nego da je odmah prezentirala svoju klasu golom za 4 : 1 pred kraj utakmice.

Apsolutno savršeno nedjeljno popodne, teško je zamisliti bolje.

Za seniorke pravi izazovi i ipak ozbiljnije momčadi od Donata tek slijede, ali ostanak u ligi sasvim sigurno nije upitan, a prilično sam siguran da će u Ligi za ostanak Agram uvjerljivo osvojiti prvo mjesto.

I koliko god moj fokus bio maksimalno na odlučujućim utakmicama koje čekaju Luanu u kadetkinjama, sezona se polako privodi kraju, još mjesec i po dana i sve je gotovo 😭😭😭 i promišljanja o idućoj sezoni su sve češća.

Hoćemo li konačno dobiti svoje igralište i svoje prostore? Dignuti nivo profesionalizma i probati se uključiti zaozbiljno u borbu za naslov?

Ozljede su ove godine satrale seniorsku momčad, to se mora reći 🙄. Melani Mihić i Tea Šaban su out već dugo, ali evo, Lea Kolčić se upravo vraća ❤️ (a i Melani bi se mogla uskoro pridružiti prvoj momčadi ❤️). Sa Stelom i Luanom kao predvodnicama stiže i dosta talentiran naraštaj kadetkinja i tu se otvaraju mnoge mogućnosti.

Znam da moja Lu sanja o Barceloni (i ja bi na njenom mjestu ❤️), ali ja bih baš nekako volio da Luanino putovanje s Agramom, koje je počelo prije pet godina, završi naslovom prvaka. Pa nek onda ide pokoriti svijet 🤗.

Bilo bi lipo.

Službeno izvješće s utakmice.

Za kraj obavezna fotogalerija Luaninih slika ❤️.

A snimio sam i pokoju dobru sliku seniorki ❤️.

Komentiraj