21. kolo WU-17, Marsonija – Agram 0 : 2, WTF je ovo bilo!??? 🤔🙄

21. kolo WU-17, Marsonija – Agram 0 : 2, WTF je ovo bilo!??? 🤔🙄

Tri godine života mi je uzelo prvo poluvrijeme!!!

Lipo sam Luani rek’o sinoć: “Neću nikakve štrc brc pobjede 4:0 ili 5:0, oću da ih zgazite 10:0, pokažete totalnu dominaciju i ugasite svaku nadu Istrankama” … a ona u drugoj minuti promašila mrtvaca, sama pred golmanicom 😮😮😮.

I od tog trena je sve krenulo nizbrdo 🙄.

Nikad većoj razini Luanine samokritike u komunikaciji nakon utakmice ću se pridružiti i ja i reći da je Lu ovu utakmicu odigrala jako loše. Od promašenog zicera odmah na početku, do nekoliko za nju posve netipičnih krivih dodavanja i udarca koji je završio na prečki, Lu se potpuno utopila u grčevitu igru Agramerki i prvo poluvrijeme je bilo muka za gledati.

Pri čemu nije bilo nikakve dvojbe koja je bolja momčad! Brođanke su tijekom cijele utakmice dva puta prešle centar (a mene je strah i pomisliti što bi bilo da je nasuprot ovako indisponiranim Agramerkama stajala malo bolja momčad 🙄), duele su pokušavale rijetko i gubile brzo a čak se ne može ni reći da su “igrale agresivno u obrani”.

Ne, osnovni problem je bio što Agramerke nisu baš znale što bi s loptom kad bi prešle centar i puno previše puta je to završilo tako da je Pajo bila glavni organizator igre sa svojim dugačkim dodavanjima.

Igra po krilu … gotovo pa nepostojeća 🙄.

Stela i Marija zdrave i u formi, u sredini se Luani pridružila i Tia, jedna od najboljih pionirki i cura koja zna s loptom ❤️, i kao da je nastala gužva 🤔. Koja se razriješila tako da je Lu otišla više u napad i pridružila se tamo Steli i Mariji, prepustivši da Tia preuzima loptu od Pajo ili Marte i šalje je dalje, ali je čvrsti blok Brođanki vrlo uspješno spriječavao distribuciju te lopte do atomskog trojca u napadu.

Pri čemu je Tia bila izuzetno oprezna u svojoj igri ❤️, i umjesto da iskoristi svoju kvalitetu i nadmoć nad igračicama Marsonije, prečesto je vraćala loptu unazad … “wow, igram s kadetkinjama, moram biti savršena i ne smijem napraviti grešku” ❤️ … koliko sam se istih takvih priča naslušao od Lu kad bi išla u reprezentaciju 🤗. Pri čemu to nije nedostatak samopouzdanja, već više respekt … kako to i mora biti. A bilo ju je milina gledati kad bi nadišla taj strah, opustila se i povukla loptu 💪❤️.

Sve u svemu, agresija i fokus na napad su kod Agramerki bili potpuni … ali su cijelo prvo poluvrijeme bili kompletno jalovi 🙄.

I onda se utakmica razriješila u prvih par minuta drugog poluvremena.

Marija je dobila loptu na lijevoj strani, krenula s njom kao vihor u šesnaesterac iskosa, i kad je došla do same gol-aut linije ju je zavrnula fenomenalno u sredinu, gdje je Stela bila desetinku sekunde brža od stoperice Marsonije, podmetnula nogu i … lopta je u mrežiiii!!!

Fotogalerija:

Kako su samo sve poletjele Steli u zagrljaj ❤️.

Faaaaliiin te Bože dragi više ❤️❤️❤️.

I jedva minutu kasnije, opet gotovo pa ista akcija, Marija u prodoru po lijevoj strani, ali sad ne čeka da dođe do gol-aut linije već dok je iskosa majstorski, ali majstorski diže loptu za SAVRŠEN lob golmanice, i lopta pada pokraj desne stative u mrežicu sa strane.

LIIIIIIIIIIIIIIIIIIVVVAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ 💪💪💪

2 : 0, lakše se diše.

Tada su kooonačno Agramerke malo prodisale, oslobodile se grča i proigrale. Ali, malo … samo da pokažu da eto, mogu i to 🤣.

Par lijepih akcija koje je Tia povukla su stvorile fini kaos u obrani Marsonije, Marija je nastavila stvarati rusvaj po lijevoj strani (ali manje više isključivo svojim individualnim akcijama), bilo je i par situacija gdje bi se uspjele ohrabriti pa odigrati i par duplih pasova u sredini 😮🤗, bila je i poprilična gomila kornera s par finih udaraca glavom (al svi pored stative) i sve u svemu jedan ipak kvalitetniji pritisak kroz cijelo drugo poluvrijeme, ali i dalje miljama daleko od onoga što bi se očekivalo po kvaliteti igračica Agrama.

Sve u svemu, loše.

Ali hej, pobjeda se računa 💪.

Prva od tri utakmice preostale do kraja prvenstva, jedino gostovanje 😅, i utakmica koju u svemu treba posve zaboraviti, osim u lekcijama koje Lu i njene suigračice iz te utakmice moraju naučiti.

Ne bih rekao sa strepnjom, ali sada s puno većim zanimanjem čekam utakmicu protiv Neretve na Španskom u ovu subotu.

Ne bih bio u koži Metkovćankama 🤣😅❤️.

3 misli o “21. kolo WU-17, Marsonija – Agram 0 : 2, WTF je ovo bilo!??? 🤔🙄

Komentiraj