U Sukošanu se ziđa ko da sutra ne postoji 🤔😮

U Sukošanu se ziđa ko da sutra ne postoji 🤔😮

Dvadeset minuta sam se provoza na bicikli po selu … najprije malo po starom selu, pa Punta i Barbir … i prošao sam kraj barem petnaest gradilišta 😮😮😮.

I ne mogu da se ne zapitam – KO JE OVDJE LUD??? 🤔

Da li je ITKO u općinskoj vlasti, prije izdavanja svih tih građevinskih dozvola i prije kreiranja Prostornog plana koji je omogućio svu tu gradnju, promislio jedne jedine minute o INFRASTRUKTURNIM zahtjevima koje sva ta silna gradnja nosi?

Pri čemu ne mislim na škole i vrtiće, jer to su sve (srećom?) apartmani, i neće tu živjeti djeca kojoj bi trebalo omogućiti vrtić i školu, već govorim u puno elementarnijim stvarima, poput PROMETA i KANALIZACIJE, a o VODOVODU neću ni počinjati!!!

Kako će napraviti pravu dvotračnu cestu do Punte kad je već u prvih desetak metara nakon bunara cesta široka jedva četiri metra!?

Što će biti na Barbiru na kojem je u zadnjih godinu dana niknulo barem 50, a možda i 100 novih apartmanskih jedinica, i to one najekskluzivnije sorte, a do kojeg vodi isto tako uska uličica (pri čemu za Barbir actually još ima nade).

Baš me zanima što će biti kad gosti u tim apartmanima shvate da će svaki dan, a nekad i po više puta dnevno biti “blagoslovljeni” miomirisima iz crnih jama kad Bacalja dođe crpiti njihova govna 🤣🤣🤣.

Pri čemu treba reći da u stvari Sukošan još nije PREIZGRAĐEN i nije uopće problem gradnja sama po sebi. Nek ljudi grade, i Sukošanci masno zarađuju na prodanom zemljištu ❤️. Problem je “samo” to što će se ovakvim pristupom kroz par godina Sukošan pretvoriti u ne baš lijepo i ugodno mjesto za život tijekom dva mjeseca ljeta!

Prometni kaos, konstantna vožnja cisterni s iscrpljenim govnima kroz selo, nestanci vode … a e, mislim, snaći će se Sukošanci ❤️.

Ali me baš zanima da li sve ove silne izgrađene vile i zgrade sa po šest apartmana imaju napravljene i gusterne, za situacije kad nestane vode zato jer je negdje u selu pukla cijev 🤔. Plaćaš vilu/apartman po danu 500 eura, i eto ti gazde “eee, znate, imamo malu situciju, pukla je u selu cijev pa danas neće biti vode, ali rekli su da će popraviti do sutra” 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

Baš me zanima kako će sve to završiti.

Još malo slika.

Komentiraj