16. kolo WU-17, Istra – Agram 4 : 1 🙄 – al’ DVOSTRUKA titula se smješi 💪💪💪

16. kolo WU-17, Istra – Agram 4 : 1 🙄 – al’ DVOSTRUKA titula se smješi 💪💪💪

Nakon današnjeg dvostrukog (WU-15 i WU-17) derbi ogleda između Istre i Agrama, odigranog u Medulinu ima jedna loša vijest i jedna dobra vijest.

Loša vijest je da su kadetkinje odigrale izuzetno lošu utakmicu, i glatko izgubile 4 : 1.

Dobra vijest, i to EKSTRA dobra vijest je da su pionirke, u za njih vrlo bitnom gostovanju, pobijedile 1 : 0 💪💪💪.

A ja to nisam stigao vidjeti 🙄😭😭😭.

Planirao sam doći na zadnjih pola sata tekme pionirki, krenuo u 10 i po, ali su se eto baš ovu subotu sjetili krenuti s radovima na Brezovičkoj cesti i lipo sam se nasekirao dok sam se po ure vukao po Botincu dok se konačno nisam dokopao Arene i autoputa. Slab start 🙄.

Koji je postao još slabiji kad sam došao na krivo igralište u Medulinu 🤣🤣🤣. Jebi ga, ima tih terena tamo ko blata, ja krenuo kucat “stadion Medulin”, Google ponudio “Footbal Stadium Medulin”, to mora biti to … al nije 🤣.

A moj Zvone, što će biti sljedeće, mislio sam se dok sam se malo prošetao okolo da se stvarno uvjerim da tu nema nikoga.

I u tom trenu BOOOOM – radikalno popravljanje raspoloženja porukom u WhatsUp grupi roditelja, u 13:18, 0 : 1 Rea ❤️❤️❤️.

LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIVVVAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!!!!! 💪💪💪💪💪💪💪

A e, bila mi je malo čudna šutnja u grupi tijekom utakmice pionirki, ali kako sam žurio, i prvi put u životu išao autom u Medulin, koncentrirao sam se na vožnju ne misleći previše o tome.

Dok sam ja dokučio pravo mjesto (thx Gogsy ❤️), utakmica je završila, i ja sam na terene Arena Hospitality Centra došao taman kad su pionirke izlazile s terena i kretale prema svlačionicama … dao sam high-five svakoj ❤️.

Kako nisam bio na utakmici, prepustiti ću riječ Ivanu, ocu od Dore, kapetanice pionirki:

Pionirke su imale danas najteži ispit dosadašnje sezone, protiv izuzetno kvalitetnog i motiviranog protivnika i kompletne sudačke postave. Mislim da nismo bolju i težu utakmicu gledali a ujedno smo vidjeli koliko su naše mlade pionirke mentalno i fizički jake, kada je to najpotrebnije!

Nije moglo bolje početi 😎, i sve je bilo spremno za utakmicu kadetkinja.

Baš mi je drago bilo vidjeti zagrljaj Luane i Lane Lovrić, sad već starih poznanica iz reprezentacije

I dvije kapetanice na početku (Luana i Štefani Tomić iz Istre).

Funny thing, uhvatio sam točan trenutak kad im, nakon bacanja novčića na početku utakmice sudac pokazuje da zamijene strane.

I onda su lijepo zamijenili strane, sjećam se kako sam gledao Klobu kako pretrčava s gola na gol, pa utakmica je konačno mogla početi 💪.

PRVA FOTKA KOJU SAM SNIMIO NA UTAKMICI JE BIO GOL ISTRE U PRVOJ MINUTI 😮😮😮😮😮

O neba ti 🙄.

Slika Lu sa Štefani na centru je snimljena u 13:47:22, onda su mijenjali strane i to je trajalo barem minutu, dok je ovaj trenutak udarca za gol Istre snimljen u 13:49:54. Ajde, možda je bila i druga minuta 🙄.

Tu su i Špora i Brka i Pajo u osiguranju … a možda je najveći problem što od svih njih Kloba ništa ne vidi 🙄, i kad je izostao kvalitetan blok i lopta nakon udarca prošla pored svih njih tri, Kloba nije mogla ništa i ja sam u nevjerici gledao kako Istranke slave.

Takoreći prvi napad, jedva da se počelo igrati 🙄.

Ali, ok #samojako, nije to ništa, ima još 90 minuta, bile su misli koje su mi tad prolazile kroz glavu … no od tog trenutka je utakmica ušla u jednosmjernu ulicu.

Agramerke su igrale u grču, s daleko premalo dodavanja i pokušaja kombinacija i s daleko previše ispucanih dugih loptu (koje su Istranke dosta rutinski skupljale), dok su Istranke jako lijepo kombinirale i samo par minuta kasnije 😮 zabile još jedan gol, za vodstvo od 2 : 0.

Pri čemu je ovo odlično mjesto za spomenuti jokera kojeg je Istra imala u ovom susretu, a kojeg nije bilo u “Veličanstvenoj pobjedi” Agrama prije par tjedana – Miu Gavrić. That girl is going places 💪.

Vjerujem da je ovo tek drugi put da sam je uživo gledao kako igra nogomet 😮 (pri čemu je prvi put bio u onom tuuužnom polufinalu srednjoškolskog futsala u Vinkovcima prije pet godina, zanimljivost – i tada smo izgubili 4 : 1). Bila je ozlijeđena u prvom dijelu sezone, a veličanstveni okršaj je propustila jer je, isto kao i naša Stela 2007. godište, te je bila pozvana u U-19 reprezentaciju.

Dobro da je nije bilo tada 😎🤣.

E sad, da imam kvalitetnu video snimku cijele utakmice, pa da to mogu pogledati i analizirati, mogao bih to i argumentativnije i kvalitetnije izraziti, ali Mia Gavrić je zajedno s Lanom Lovrić i Ivonom Oto nadjačala naše uzdanice Luanu, Martu i Magdu i odnijela pobjedu u “sredini terena”.

Barem deset (10!!!) lijepih i opasnih akcija, kreiranih kroz pet-šest dodavanja bilo kroz sredinu ili preko krila su Istranke odigrale tijekom utakmice … za Agram, teško mi se sjetiti i jedne 🙄.

Ukratko, bila je to teška utakmica za gledati ako ste navijač Agrama.

Ono najbolje, čak i takvi jadni i nikakvi (u odnosu na najbolje izdanje), nismo bili neopasni 💪.

S ekstremnim zadovoljstvom sam gledao kako je Magda kao osica nasrtala na Lanu, radikalno joj sužavajući opcije i u 50% slučajeva oduzimajući loptu, ali, za razliku od prošlog puta, ovaj put Lana nije bila centar i oslonac igre Istre pa da takav Magdin angažman Istru poprilično paralizira (vidi gore pod Mia Gavrić), a uz to je Magda imala i svojih drugih obaveza u igri Agrama i Lana je često bila u prilici igrati, i to ekstra uspješno, i bez Magde na leđima.

Vita je u napadu u par situacija dosta kvalitetno, u svom stilu, “razarački” djelovala, a Marta je iskoristila situaciju u kojoj su Luana i Mia cijelu utakmicu “držale jedna drugu za jaja” (pardon maj frenč 🤣), preuzela i loptu i uzde Agramove igre u svoje ruke te krenula dijeliti dodavanja, i kad je u drugom poluvremenu ušla i Marija, to je ajmo reći polako počelo biti nešto malo bolje.

Ali, na kraju nedovoljno.

Rašomon tijekom deset minuta sredinom drugog poluvremena je razriješio utakmicu i to je bilo to.

Najprije je Istra zabila gol za 3 : 0, jednom lijepom akcijom iz pet dodavanja koje je rezultiralo usamljenom Ivonom Oto na rubu šesnaesterca kojoj nije bilo teško plasirati loptu i zabiti loptu u lijevi Klobin kut (“nije bilo teško” s obzirom na njenu klasu 👍).

Ono što se mora priznati Agramerkama je da i nakon tog trećeg gola nisu potonule 💪💪💪.

Cijelo drugo poluvrijeme su dizale presiju, bila je situacija s tri kornera zaredom i ozbiljnim prilikama pred golom Istre, i samo par minuta nakon gola, baš nakon jednog kornera, Marija zabija za 3 : 1 ❤️.

AJMOOOOOOOOOOOOOOOOO 💪💪💪💪💪💪💪💪💪.

Ajmo sad zabiti još jednoga!!!!

Al ipak ne 🙄.

Trener Istre je odmah po golu uveo u igru Leu, i samo minutu ili dvije nakon našeg gola nade Istranke su povele akciju po lijevoj strani, doista majstorski odigrale tih par dodavanja koje su rezultirale loptom za baš dotičnu Leu, što joj je mislim bio i prvi dodir s loptom na utakmici 😮, negdje na jedanaest metara i booom, Kloba ne da nije mogla ništa, već sam taj gol Istre vidio u našoj mreži bar deset sekundi prije nego što se desio 🙄. Majstorski odigrano.

I to je bilo to.

Nakon tog gola više nije bilo snage za preokret, i treba reći da su Istranke bile bolje i zasluženo pobijedile.

Ono što jako veseli je povratak našeg napadačkog dueta Stela & Marija. Stela je na ovoj utakmici počela prezentirati svoje kvalitete, bila je konstantna prijetnja u napadu pri čemu su dva udarca glavom isto tako mogla završiti u golu kao što su završila u rukama vratarke Istre, dok sam Marijom kompletno i potpuno oduševljen ❤️.

Nakon takve pauze se vratiti u takvom stilu, odigrati cijelo poluvrijeme i k tome zabiti gol … je, nije završilo kako smo željeli, ali ima se još puno igrati i Agramerke još uvijek sve imaju u svojim rukama jer su usprkos porazu i dalje ostale na čelu ljestvice s obzirom da se konačno privela kraju saga oko utakmice Split – Agram iz 12. kola, koja je sad registrirana kao 0 : 3, jer su za Splićanke igrale neke igračice koje nisu imale pravo nastupa.

Najprije izvješće s utakmice:

A evo i ostalih rezultata kola:

Pri čemu ovaj prvi rezultat, da je Osijek IZGUBIO od Graničara iz Županje, budi veliku nevjericu 🤔. WTF, Osječanke (i koliko vidim iz izvještaja, igrale su i Žuljević i Maričić)? Iako su bile u zaostatku za vodećima, imaju još igrati i s Agramom, i s Donatom i s Istrom, i da su ovo danas očekivano pobijedile 5 bodova zaostatka za vodećim Agramom uopće ne bi bila nepremostiva zapreka. Ovako, gotovo sigurno su se samo-eliminirale iz borbe za prvaka.

A borba za prvaka će biti NAPETA 😎.

Međimurje za sedam dana doma na Španskom je prilika za ego boost prije krucijalnog ogleda s Donatom u Zadru 11.5. i to će, pogotovo s obzirom na rivalstvo koje su razvili s Donatom biti prava prilika za Agramerke da pokažu od kakvog su šampionskog materijala načinjene 💪❤️.

Odmah nakon toga 18. svibnja u 19. kolu idu opet na gostovanje, ovaj put u Osijek, i to su dvije ključne utakmice u kojima pobjeda garantira naslov 😎. Bilo kakvo prosipanje bodova će dati priliku Istri da pređe u vodstvo na tablici, koje će onda sigurno do kraja uspjeti i zadržati … ako uspješno prođu gostovanje u Osijeku u idućem kolu (ajmooo Osijek 🤗😎).

Evo i rasporeda ostalih bitnih (čitaj, potencijalno neizvjesnih) utakmica:

17. kolo – Hajduk – Donat, Osijek – Istra

18. kolo – Donat – Agram

19. kolo – Osijek – Agram

20. kolo – Donat – Osijek

21. kolo – Dinamo – Donat, Hajduk – Istra

Tako se eto posložilo da Istranke imaju još taj jedan izazov u ovu subotu u Osijeku, gdje bi njihov kiks dao Agramerkama prostora za disanje, ali mislim da na to ne treba računati 🙄. Istranke su odlične, dobro organizirane i turbo motivirane i ne vjerujem da će kiksati … a onda će odrađivati posao do kraja prvenstva, i grizući nokte čekati rezultate Agrama iz Zadra i Osijeka.

Agramerke ipak sve imaju u svojim rukama 💪, i ja imam čvrstu vjeru da će iz ovog poraza izaći još jače, i kroz iduća tri tjedna se kvalitetno pripremiti za ključne okršaje s Donatom i Osijekom ❤️.

ALI TO NIJE SVE!!!

Jer, pionirke su se svojim odličnim igrama ❤️ također nametnule kao jaki kandidat za naslov prvakinja, i da nije bilo nesretnog poraza od Hajduka u prvom kolu proljetnog dijela, sad bi na tablici bile poravnate s Osijekom na prvom mjestu.

Nakon teško izborene pobjede nad Istrom, i ipak pomalo neočekivane pobjede Donata u Zadru nad Međimurjem (trećim kandidatkinjama za naslov), tablica WU-15 izgleda ovako:

S obzirom da pionirke imaju isti raspored kao i kadetkinje, to znači da pionirke u iduća tri kola čekaju TRI NAJJAČA DERBIJA 😮😮😮.

Jer, dok se od kadetkinja očekuje da Međimurje lagano pobjede, u pionirskoj kategoriji Međimurke su jako dobre, no to je utakmica koju Agramerke moraju dobiti 💪. I s obzirom da se igra na Španskom, gdje će u subotu biti bar 50 naših navijača ❤️❤️❤️, uvjeren sam i da hoće.

Gostovanja u Zadru i Osijeku u iduća dva kola nakon toga će, isto kao i kod kadetkinja biti ključna, ali s obzirom na raspored utakmica, tu bi moglo biti malo više rašomona jer imamo i Međimurje u igri za koje imam nade da bi u domaćoj utakmici protiv Osijeka u 18. kolu mogli bar malo podrezati krila Osječankama 🤗.

Raspored bitnih utakmica pionirki:

17. kolo – Agram – Međimurje, Hajduk – Donat

18. kolo – Donat – Agram, Međimurje – Osijek

19. kolo – Osijek – Agram

20. kolo – Donat – Osijek

Uglavnom, iako Osijek jest blagi favorit, ništa to još ni blizu nije gotovo. Agramerke samo (čuj mene, “samo” 😮❤️) moraju nastaviti gaziti kao u zadnjih par kola, pokazati istu razinu ozbiljnosti, srčanosti i kvalitete, i nema se tu što filozofirati – IDEMO PO DVOSTRUKU TITULU 💪💪💪.

Evo povijesti ženskih nogometnih prvakinja, otkad se igraju nacionalna WU-15 i WU-17 prvenstva (prije toga je postojala samo nacionalna seniorska liga, dok su pionirke i kadetkinje igrale u lokalnim regionalnim ligama … ili s dečkima 🙄💪).

Nice 😎💪.

Hoće li Agram, kako sam ja duboko uvjeren 💪, osvojiti svoju treću dvostruku (WU-15 & WU-17) titulu u četiri dosad odigrana nacionalna prvenstva, ili će im Istra, Osijek, Donat, a možda i Međimurje pomrsiti račune, znati ćemo tek na kraju, ali totalni roller-coaster kreće, i iako ima još šest kola do kraja, sljedeća tri kola odigrana kroz idućih mjesec dana će odrediti sve.

Ne mogu dočekati 🤗❤️.

Komentiraj