VELIČANSTVENA POBJEDA!!! WU-17, Agram – Istra 2 : 1 ❤️😎💪

VELIČANSTVENA POBJEDA!!! WU-17, Agram – Istra 2 : 1 ❤️😎💪

Za ovakve utakmice se živi ❤️❤️❤️.

Jedanaest amazonki U-17 momčadi Agrama, kojima je u pomoć došla 14-godišnja pionirka Vita (i to kako došla u pomoć!!! 💪❤️), je u devedeset minuta junačke borbe pokazalo ne čeličan, nego dijamantni karakter, fanatičnu borbenost i požrtvovnost, te rijetko viđen momčadski duh.

Takoreći bez klupe, osakaćene ozljedama i izostancima, ali uz glasnu i pravu podršku s tribina 😎❤️, njih jedanaest se od prve minute sjurilo na ekipu Istre kao roj ljutih stršljenova. Na ekipu u kojoj igraju ČETIRI prvotimke nacionalne WU-17 reprezentacije, i kojoj je na klupi sjedilo sedam rezervnih igračica!

Ama baš ništa to nije značilo Agramerkama 😎.

Totalni presing po cijelom terenu, džaba sam im ja vikao “polakše, polakše, igra se 90 minuta a vi imate jednu zamjenu” 🤣. Ma kakvi, letale su za Istrankama ko osice, a presing koji su Vita i Monika u napadu radile na njihov broj 4, Magdalenu, koju su očito (i ispravno) identificirale kao “slabu kariku”, je u par navrata urodio oduzimanjem lopte i priličnim rusvajem pred golom Istranki.

Ipak, ključni dvoboji su se odigravali u sredini terena – Lana Lovrić, sada s brojem 11 i značajno više napadački nastrojena nego u reprezentaciji, protiv naše Magde koja ju je pratila u stopu, te Ivona Oto protiv Luane, u okršaju dviju glavnih kreatorica igre.

Lana Lovrić cijelu utakmicu nije odigrala tako reći ništa! Magda ne da ju je pojela za doručak, već ju je namazala ko marmeladu na tost, posula s malo chia sjemenki i progutala u jednom zalogaju 💪💪💪.

Da je Magda brza, to sam znao, ali ovo danas je bio jedan posve drugi level u odnosu na njenu igru u reprezentaciji! Ako bi Lovrić i uspjela dobiti loptu neometana, u tri desetinke sekunde bi joj se Magda stvorila za leđima, i s takvom brzinom i spretnošću joj je oduzimala loptu da sam ja često ostajao otvorenih usta. Ono što me je posebno fasciniralo je da je Magda to radila istom žestinom CIJELU utakmicu i pred kraj mi stvarno nije bilo jasno odakle više crpi snagu za te silne šprinteve.

Cijela momčad Agrama je odigrala preko 100%, i u ovakvom momčadskom pothvatu je možda i nepravedno izdvajati bilo koga, ali Magdin performans po meni svakako zaslužuje titulu igračice utakmice.

U predstavljanju glavnih aktera svakako se još moraju spomenuti Nika Radolović, vratarka Istre i Štefani Tomić, njihova kapetanica i stožer obrane, obje naravno WU-17 prvotimke u nacionalnoj repki.

Što se samog tijeka utakmice tiče, to je bio popriličan roller-coaster.

Prvo poluvrijeme je proteklo u dosta izjednačenoj borbi, bez nekih previše izglednih šansi, ali tijekom cijelog poluvremena su Agramerke bile žustrije i opasnije, i više se igralo na Istrinoj polovici terena.

Sve do kornera za Agram u zadnjoj minuti prvog poluvremena.

Magda je, nakon što je iščupala korner zastavicu koja joj je smetala 🤣💪, uputila odličnu loptu na drugu stativu, koja je taman svih preletjela

I pala ravno na noge Viti na drugoj stativi

Koja ju je smirila, i gurnula sebi u lagani for

Opalila je “punom”

I Nika je samo bespomoćno mogla gledati kako lopta završava u golu.

ROOOOOOAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRR 😎😎😎🤣. Erupcija u gledalištu ❤️❤️❤️.

Pa jel može bolje, nego dati gol u zadnjim sekundama prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme se nastavilo manje više slično kao i prvo. Odmor je Agramerkama dao priliku da malo povrate snagu, neumornoj Magdi su se u rastakanju Istrinih (pokušaja) napada pridružile Marta i Brka s par odličnih intervencija, i onda se desio scare. Sine, srce mi je sišlo u pete dok sam gledao kako je jedna lopta nespretno prošla kroz našu obranu do lijeve stative, di je Istranka stajala sama ko duh, gol je prazan, Kloba je tri metra dalje … i promašaj … nekim čudom je lopta prošla pokraj stative 😮🙏🙏🙏.

Pretrglo je to malo svih, ali ipak ne dovoljno jer je nekih 5-10 minuta kasnije Istra ipak izjednačila.

Odlično izvedena kontra Istre, ili dosta nespretan rad u obrani Agrama, kako god vam draže to opisati – Anđela Petričević se našla lijevo iskosa sama pred našom Klobom na vratima na nekih 7-8 metara, i bum, šut po sredini, ispod Klobe u gol.

Faaaaak!!!

Ali, na muci se poznaju junaci – a danas su Agramerke bile junakinje par excellance.

Još su dodatno digle agresiju u sredini terena, Istrankama je postalo gotovo nemoguće igrom prenijeti loptu do polovice Agrama, i iz te agresije se rodilo oduzimanje lopte na sredini terena s lijeve strane (gdje su se Istranke odmah žalile da je to faul, ali je sudac bio na 3-4 metra, i samo je odmahnuo da se igra dalje), i loptu je Luana dobila u for, nekih desetak metara u Istrinoj polovici:

Protivničku četvorku je prošla u dva poteza:

Štefani je zakasnila:

Luana izbija sama ispred golmanice:

BOOOOOM, LOPTA JE U MREŽI, VODIMO 2:1.

Kakvo je slavlje uslijedilo. I trener je potrčao u zagrljaj svojim igračicama ❤️ (nije moja slika … ja nemam slika slavlja jer sam jedno dvi minute vikao AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 🙄🤣).

Deset minuta dugih kao vječnost je bilo do kraja. Ali, iako se zadnjih par minuta igralo isključivo na polovici Agrama, pri čemu su Istranke imale i dva tri kornera, te slobodni udarac s nekih 18 metara malo s lijeva (prilika za Ivonu Oto da se iskaže, ali udarac je prošao jedno metar od gola), Agramerke su se junački obranile, i slavlje je moglo početi.

Pobjednice ❤️❤️❤️

Službeno izvješće s utakmice:

Sastavi:

I za kraj, ono najvažnije, AGRAM JE OPET PRVI NA TABLICI 💪💪💪💪💪💪.

Ne doduše na trenutnoj, jer je HNS iznimno ažuran po tom pitanju 🤣, tako da prenosim tablicu bez današnjih utakmica, ali, bez obzira na rezultat utakmice Marsonia – Donat, Agram će biti prvi 💪.

U subotu se igra redovno 14. kolo, gdje Agramerke gostuju kod Dinama, i gdje će tražiti osvetu za poraz u prvom dijelu prvenstva, a jednako će biti zanimljiva i utakmica u Zadru, gdje Donat dočekuje Istru u derbiju kola.

Fotogalerija za kraj.

A moram postati i ovu ❤️ – ovakvih dvoboja Magde i Lane Lovrić je bilo bar 20 na utakmici.

2 misli o “VELIČANSTVENA POBJEDA!!! WU-17, Agram – Istra 2 : 1 ❤️😎💪

Komentiraj