GAŽENJE DINAMA u 14. kolu 💪😎, WU-17 Dinamo – Agram 0 : 5, uz Luanin hat-trick 💪❤️

GAŽENJE DINAMA u 14. kolu 💪😎, WU-17 Dinamo – Agram 0 : 5, uz Luanin hat-trick 💪❤️

Nema mi ništa draže nego kad moja Lu pobijedi Dinamo, a kad ga još pobijedi na ovaj način … srce puno ko kuća ❤️.

Nije bilo lako, koliko god naslov sugerira drugačije!

A počelo je s olakšanjem – yeeey, imamo DVIJE zamjene na klupi 💪. Doduše, samo zato što su kadetkinje ovaj put svojim mlađim kolegicama pionirkama ukrale dvije igračice 🤣 – prva je bila Vita, junakinja veličanstvene pobjede nad Istrom prije par dana, a druga ni manje ni više nego Dora, inače kapetanica pionirki 😮❤️.

Ne da je to smetalo pionirkama da u svojoj utakmici, koja je neposredno prethodila utakmici kadetkinja, demoliraju Dinamo s 8 : 1 💪💪💪. Dovezao sam Luanu na Maksimir taman kad je počela utakmica kadetkinja, i odmah svjedočio efektnom golu Tie za 1:0, i odatle je bilo samo downhill za Dinamove pionirke 🙄. Bella i Rea su ih izbužale da je to bilo milina za gledati.

Jedino me malo pristrašilo kad sam oko 20-te minute vidio Reu da u grču izlazi s terena 😮 (nastradao kuk u okršaju s Istrankama neki dan, rekla mi s klupe), ali se brzo oporavila, opet ušla u igru (najprije sam gledao u čudu, a onda se sjetio da pionirke imaju leteće zamjene, skoro ko u rukometu) i zabila još dva gola tako da izgleda da ozljeda ipak nije tako ozbiljna 💪❤️.

Impresivan nastup pionirki je bio odličan uvod za utakmicu kadetkinja, skupilo nas se i 30ak navijača Agrama (a možda i više), svakako smo nadglasali Dinamovce (nije bilo Bad Blue Boysa, nije to taj nogomet … srećom ❤️), i dok se sunce polako počelo spuštati prema zapadu, sve je bilo spremno za okršaj.

U kojem je nakon pet minuta bilo jasno da će ga odrediti borba dviju kapetanica – Laura Huzanić, s brojem 7, na strani Dinama, protiv Luane, Agramove desetke.

I kakav je to fajt bio 😮😮😮.

Nakon deset minuta utakmice, meni su u glavi upitnici – WTF, ova Laura je odlična, očito ekstra talentirana za nogomet, kako meni sad prvi put upada u oči i zašto nije bila s U-17 reprezentacijom??? Na što je odgovor – ona je 2006. godište, godinu i po starija od Luane i ona s već navršenih 17 godina nije niti dolazila u obzir (to sam provjerio nakon utakmice).

Koliko fenomenalnih fotki njihovog fajta sam snimio, to je čudo.

Naišao junak na junaka ❤️. Odnosno, junakinja na junakinju … al’, priznat ćete da ono prvo bolje zvuči, jebi ga 😎🤣.

Cijelo prvo poluvrijeme, rovovska bitka. Funny thing, pored bespoštedne borbe Laure i Luane u sredini, u glavnim ulogama pionirke – Vita konzistentno u napadu stvara kaos u Dinamovoj obrani, koji često proizlazi iz Dorinih prodora po lijevoj strani ❤️❤️.

U obrani su Pajo, Špora i Brka suverene i moćne, osim u onom jednom trenutku, oko 25. minute, kad je, kako bi to legendarni Ćiro rekao “po svim zakonima fizike Dinamo morao dati gol” … ali nije. Šansa jedan-na-jedan s našom Klobom, i bum stativa, koja se odbija drugoj igračici Dinama, i koja promašuje takoreći prazan gol.

A e, promašili su 🙏😎.

Doduše, i mi smo promašili jednu mrtvu šansu do kraja poluvremena, mislim da je baš Dora bila u prilici, ali generalno govoreći, Agramerke su bile puno opasnija i konkretnija momčad. No, poluvrijeme je završilo 0 : 0.

I onda je Luana odlučila uzeti stvar u svoje ruke 😎.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, ja taman krećem prtljati da izvadim fotoaparat, kad čujem onaj tako poznati žamor publike kad se stvara šansa, taman navrijeme da dignem pogled i vidim Luanu u prodoru, dolazi na rub Dinamovog šesnaesterca s loptom koja poskakuje u for, dvije Dinamove igračice su oko nje, ali lopta je njena, još jedan lagani dodir da prođe još tih par metara, lopta i dalje skakuće, Dinamove stoperke je stižu, ali ona u padu uspijeva opaliti volej koji završava u Dinamovoj mreži.

AAAAAAAAAAAAAAAAAA – moj standardni izričaj kad Lu da gol 🙄🤣😎.

I dok Luana trči u zagrljaj suigračica, ja vičem, verbatim i doslovno: “Aaaa maaalaaa, sunce ti garavoooo, nisi mogla sačekati da fotoparat izvadim” 🤣🤣🤣🤣❤️❤️❤️❤️❤️.

Gol odrađen kapetanski i stručno, u savršenom trenutku da odmah na početku poluvremena rastrese Dinamovke, postignut vrlo slično golu koji je postigla za pobjedu protiv Istre prije par dana.

Positive feeling s kojim sam došao na ovu utakmicu je tim golom konačno potvrđen i nakon vikanja i slavlja, ja sam polako sjeo i krenuo vaditi fotoaparat, da odradim svoju primarnu zadaću fotografiranja, iako je sve slabije osvjetljenje pred tu zadaću stavilo velike izazove 😎.

I onda, samo dvije minute kasnije, Dinamo je krenuo u napad svom silinom, ali izgubili su loptu, dubinska lopta prema Viti koja takoreći od centra trči sama prema golu Dinama, dolazi pred golmanicu, i za pionirku prilično rutinerski zabija za 2 : 0 😮❤️.

Koja kraljica ❤️❤️❤️. 14 godina djevojka ima 💪💪💪. Doduše, za glavu je viša od Luane 😎, i s dosta velikim potencijalom da svoju fizičku korpulentnost pretvori u centarfor(icu) koja će biti veliki problem svakoj kadetskoj obrani.

A liiipoooo, 2 : 0. Sve kako triba ❤️.

Nije čudno da je u tom trenutku frustracija počela obuzimati Dinamove igračice.

Kako li je samo Laura par puta zavalila Luanu na travu 🤣.

I ne samo to – potezanja za dres su postala tako učestala da sam se ja čudom čudio kako više sudac ne potegne neki žuti karton.

No džaba im je bilo sve.

Lu was on the roll 💪😎❤️.

Samo osam minuta nakon Vitinog gola, korner s desne strane za Agram, lopta preleće svih i odbija se do Luane točno na jedanaestercu, ona je dodirom smiruje i namješta na volej, BOOOOM … lopta završava u rašljama, 3 : 0 za Agram.

LIIIIIIIIIIIIIIIIIIVVVAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJJ 😎😎😎.

To je to, utakmica je gotova.

Kako Agramerke potpuno preuzimaju utakmicu u svoje ruke, tako se agresija Dinamovih igračica povećava, ali opet, džaba im je sve.

63. minuta, Pajo izvodi slobodni udarac nekih deset metara u Dinamovoj polovici s desne strane, feeeeenomeeenaaalaaaan ubačaj koji prelijeće gužvu u sredini i dolazi do Luane na drugoj stativi, koja podmeće nogu i zabija loptu u gol za 4 : 0.

Čooovičeee, pa to je hat-trick 😮😮😮.

Dinamu ❤️.

U ekstra bitnoj utakmici.

Da se stvar zaokruži na lijepoj petardi, pobrinula se Vita u 70. minuti. Stoperica Dinama se taaako nonšalantno poigravala s loptom i dopustila Viti da joj priđe … a maaalaaac, kad ju je Vita stisnula 🤣💪😎, pa joj uzela loptu, i onda iz okreta u padu zakucala kraj nemoćne golmanice za 5 : 0 … eeee 💪.

Preostalih dvadeset minuta utakmice je prošlo u malo sekiracije zbog sve veće grubosti Dinamovih igračica, i puno više good feelinga zbog savršeno odrađenog posla u Maksimiru.

Momčad ❤️.

Okljaštrena, osakaćena ozljedama i reprezentativnim izostanicama … ali momčad s kojom nema zajebancije.

I kapetanica momčadi … moja Lu ❤️.

Osam godina i četiri dana je prošlo od njene prve nogometne utakmice.

Mala bublica koja je morala igrati s dečkima ❤️, je danas kapetanica i vođa čvrste i snažne momčadi koja svoje protivnike pobjeđuje prvenstveno svojom kohezijom, borbenošću i upornošću … i kad su na 100% su nepobjedivi 💪.

Fotogaleriju ćemu započeti Snapchat odgovorom Dinamovoj igračici (koja danas nije mogla igrati), i koja je Luani prije utakmice poslala poruku “aaa, baš mi je žao što neću danas biti tamo kad vas pobijedimo”.

Baaad move.

(primijetite i da je Luana “pustila krv” tijekom utakmice 💪).

Isto kao što sad Štefani, Lana, Oto i Nika razmišljaju o trash-talku s Luanom tijekom priprema reprezentacije: “Ko, Agram? Pa nemate vi šanse”. A jel? 🤣

Danas mi je Lu bila ekstra, još bolja nego protiv Istre, tako “lagana na nogama”, rastrčana i agresivna da moram reći da sam to gledao s posebnim ponosom. Pri čemu ne mogu sa 100%-tnom sigurnošću tvrditi da to nije imalo veze s novom frizurom 🤣.

Vodila je momčad do, po rezultatu rutinske pobjede, ali u onome što sam ja danas gledao nije bilo ničeg rutinskog. Ova momčad Dinama će dati papra svakome s kime se susretne, u to sam siguran, no to je sad briga momčadi koje s Dinamom još imaju igrati.

Agramerke su se Dinamu brutalno osvetile za domaći poraz u 3. kolu, i njihov fokus je sada na idućoj utakmici, gdje se očekuje ovaj put doista rutinska domaća pobjeda protiv Graničara iduće subote, i onda 20.4. novi derbi, gostovanje u Puli kod Istre 💪.

Trenutna tablica govori sve ❤️.

Pri čemu actually tablica nije skroz točna – postoje određeni “legalni” problemi s utakmicom Hajduk Agram odigranom u 12. kolu, izgleda da su za Hajduk igrale neke igračice koje nisu imale pravo nastupa, i tih 0 : 0 bi se lako moglo pretvoriti u 3 : 0 za Agram … a što će ovu tablicu učiniti još ljepšom 😎.

Od ostalih rezultata u ovom kolu treba izdvojiti pobjedu Istre na gostovanju kod Donata 😮.

Vijest o tome je stigla rano popodne, još prije utakmice, i iako bi za Agramerke možda neriješen rezultat bio bolji, nemaju se one u stvari što više brinuti oko ikoga jer za koji dan se Stela vraća s reprezentativne stanke, Marija je završila s terapijama i čeka se da počne ozbiljno trenirati 💪 i s njih dvije u momčadi konačno ću moći prestati počinjati postove lamentacijama o brojnom stanju u momčadi 🤣.

Izvješće s utakmice:

Luani je posebno drago što polako napreduje i na listi strijelaca ❤️.

I za kraj, malo Luaninih fotki.

1 misao o “GAŽENJE DINAMA u 14. kolu 💪😎, WU-17 Dinamo – Agram 0 : 5, uz Luanin hat-trick 💪❤️

Komentiraj