Kadetkinje Agrama su po četvrti uzastopni put PRVAKINJE Hrvatske

Kadetkinje Agrama su po četvrti uzastopni put PRVAKINJE Hrvatske

And it is done 🏆😎❤️.

U današnjoj utakmici završnog 22. kola protiv ŽNK Rijeka, Agramerke nisu dopustile nikakva iznenađenja, cijelu utakmicu su držale kontrolu u svojim rukama i iako Riječanke nisu bile posve bezopasne, rutinerskom pobjedom 4 : 0 su zadržale prvo mjesto na tablici s bodom ispred kadetkinja NK Istre, i time osvojile svoj četvrti uzastopni naslov prvakinja Hrvatske 🏆🏆🏆🏆.

Da vam stavim stvari u ispravnu perspektivu, nitko osim Agramerki nikad nije imao taj trofej u svojim vitrinama, jer se ženska U-15 i U-17 nogometna prvenstva na nacionalnom nivou igraju tek zadnje četiri godine 😎.

Pobjednice ❤️❤️❤️.

A nije tako trebalo biti 🤣🤣🤣.

Još mi je u živom sjećanju razgovor iz veljače s Luanom kad se vratila s mini priprema WU-17 repke u Beogradu (gdje su pobijedili Sloveniju 3 : 0 i Srbiju 2 : 0) – “Tata, znaš li ti koliko su mene i Magdu zezale cure iz Istre i Donata, govoreći nam da mi Agramerke nemamo nikakve šanse ove sezone sad kad smo ostali i bez Cigle i bez Stele i bez Marije. E, znaš kako su me naljutili”.

A nije dobro naljutiti moju Lu 🙄❤️.

S kapetanskom vrpcom oko nadlaktice, okupila je svoje desetkovane Agramerke i povela ih u proljetni dio sezone … and, boy oh boy, have they delivered 💪.

Trinaest utakmica (zato jer su imale dvije utakmice nadoknade iz prvog dijela sezone, protiv Marsonije i Istre), dvanaest pobjeda, i jedan poraz koji ništa nije značio. Uz vrlo bitnu činjenicu – osim utakmice nadoknade s Istrom iz 5. kola, SVI derbiji su bili na gostovanjima – Dinamo u 14. kolu, Istra u 16. kolu, Donat u 18. kolu i Osijek u 19. kolu.

Ključna utakmica prvenstva je bio derbi s Istrom u nadoknadi 5. kola, odigran u intermezzu između 13. i 14. kola, u kojem su Agramerke na Španskom ostvarile veličanstvenu pobjedu, preuzele prvo mjesto na tablici … i do kraja prvenstva ga više nisu ispustile.

Samo par dana kasnije, u vrlo bitnoj utakmici redovnog 14. kola, Agramerke su do kraja sazrele kao momčad, “nemamo zamjena … nema veze 💪”, pregazile Dinamo na Maksimiru s 5 : 0 (uz Luanin hat-trick ❤️) i nakon rutinske pobjede nad Graničarom otišle na gostovanje kod NK Istre u 16. kolu s lijepa četiri boda prednosti na tablici.

“Tata, znam da i dalje sve imamo u svojim rukama i ako izgubimo, ali bilo bi baš dobro pobijediti jer imamo nakon toga gostovanja i kod Donata i kod Osijeka!!!”

Ouch … nije tako ispalo 🙄🤣.

Uvjerljiva i potpuno zaslužena pobjeda Istranki 4 : 1 je značila da se prednost smanjila na jedan bod i da Agramerke više nisu imale pravo na kiks.

No, tada su konačno došle dobre vijesti iz zdravstvenog odjela, Stela i Marija su se oporavile i vratile u momčad i tako osnažene Agramerke su do kraja prvenstva pokazale da su ekipa s pravim karakterom, najjača kad je najvažnije, i dok je 4 : 0 pobjeda na gostovanju kod Donata u određenom smislu bila anti-klimaks, junački izvojevana pobjeda 3 : 2 na gostovanju u Osijeku u 19. kolu je bila završni šlag na tortu vrhunski odrađene sezone Agramerki.

Nakon toga, u preostale tri utakmice za odigrati, najveći scare sam doživio odmah u prvoj, na gostovanju kod Marsonije, kad je na kišom natopljenom terenu prvo poluvrijeme završilo 0 : 0 😮🙄, ali prave momčadi pobjeđuju i kad imaju i loš dan i nakon što su to ipak riješile 2 : 0 malo su se zbrojile ❤️, i u dvostrukom programu ovaj vikend najprije jučer pobijedile Neretvu 8 : 0, da bi danas pobjedom nad Rijekom 4 : 0 stavile točku na i svoje šampionske sezone.

Trebati će malo vremena da mi se slegnu svi dojmovi ove čudesne sezone i da pošteno pojmim veličinu pothvata koji su izveli kadetkinje Agrama … winners against all odds … ali ono što bez zadrške već sad mogu reći je da su svoj uspjeh postigle prvenstveno kao momčad, kroz svoje zajedništvo i međusobnu podršku, uz pokazivanje čeličnog karaktera i prave sportske borbenosti ❤️.

Fotogalerija sa slikama ekipe:

Fotogalerija moje Lu ❤️.

Komentiraj